Uimodståelige, bløde, svampede Veganske og glutenfri Chokolade Muffins. Hvem kan sige nej til det?
Perfekte til weekendkaffen, til fødselsdagsfesten eller til når du har brug for lid selv forkælelse.
Opskriften giver 6 stk
- 150g mandel mel (malede mandler kan ligeledes bruges)
- 25 g kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- En knivspids salt
- 50 ml kokosolie
- 50 kokossukker eller moscovadosukker
- 40 ml vand
- Es stort æble (skrællet og skåret i stykker)
- 70% Chokolade stykker eller Pacaris Los Rios chokolade
- 3 spsk vamt vand
- 2 sps chia frø
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader
- Bland varmt vand og chia i skål og lad stå at trække i 10-15 min.
- Kom æblet og 40ml vand i en foodprocessor, blend til det har en glat konsistens. (æblemos, revet æble og bananmos kan også bruges)
- Flydende kokosolie og sukker kommes i en skål sammen med æblet, pisk sammen til det er jævnt.
- Tilføj nu de aktiverede chiafrø.
- I en ny skål blandes alle de tørre ingredienser. Blandes gradvist med den flydende blanding af kokosolie, æble og chiafrø.
- Til slut røres en håndfuld chokoladeknapper i dejen.
- Kom i seks muffins forme og bag i 15-18 min.
Enjoy!