- 200g revet rødbede.
- 75g havremel eller andet groft mel.
- 4 æg
- 75 g smør eller neutral olie
- 75 g 70% chokolade fra Pacari
- 1 spsk vanilje ekstrakt
- 1 tsk bagepulver
- En knivspids salt
Evt. kanel, revet appelsinskræl eller kardemomme efter smag.
Til cremen
- Flødeost a la Philadelphia
- Rå rødbedesat
- Et par dræber stevia (honning, flormelis eller andet sødestof)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smelt chokoladen over vandbad sammen med fedtstof.
- Pisk æggene indtil luftige, og tilsæt sukker og vanilje.
- I den piskede blanding, vendes mel og bagepulver forsigtigt i.
- Til sidst tilsættes den revne rødbede, sammen med chokolade og krydderier.
- Røres forsigtigt til dejen er ensformig.
- Bages ved 180 grader i 20-25 min.
- Dekorer de afkølede muffins med cremen, og nyd!