Arriba Nacional kakaofrugt
Arriba Nacional kakaofrugt

Kakaoens historie er lang og omgærdet af mystik, og til den dag i dag, er kakaoens præcise oprindelse endnu ukendt.
Af flere
blev kakaofrugten anset som en gave fra guderne.

Frugtens lilla frø gjorde kakaoen til en eksklusiv spise kun for dem af høj status; og med kakaoen skabte de en bitter, blodrød drik Xocolat, som blev sagt at give styrke og mod til dem som indtog den.

 Det fortælles, at kakaoen blev så populær at selv Paven godtog at drikke chokolade under fasten. Men det var først med industrialiseringen, at det blev det muligt at producere chokoladebarer. I dag, anses kakaoen for at være livsgrundlaget for mange Ecuadorianske familier. 

Ikke desto mindre har den oprindelige Nacional kakao oplevet megen modgang. ”For 15 år siden, troede folk at Ecuadors fine kakao var gået tabt” Fortæller Santiago Peralta i et interview med National Geograpich [Læs artiklen her: https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2020/01/ecuador-discovering-chocolate-champions].

Dette skyldtes tiltagende sygdom i de fine originale kakaotræerne, samt en stigende tendens til at kultivere og blande Nacional bønnerne med kloner. Dette, for at bedre deres modstandsdygtighed samt øge produktionen, hvilket som resultat reducerede kakaobønnernes kvalitet og værdi.

I dag arbejder vi, hos Pacari på at beskytte den oprindelige Nacional kakaobønne gennem sit tree-to-bar og Single Region koncept. Ved at støtte små farmere og værne om århundredes historie og viden om kakaodyrkning, håber vi at kunne hjælpe med at bibeholde og forbedre kendskabet til den genetiske mangfoldighed af kakao.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.