Når omstændighederne påbyder at vi må holde os mere inde, er det godt med små projekter.
Denne uimodståelig Brownie er det perfekt bage-projekt, hvor både store og små kan være med!
- 140 g kokosolie eller smør
- 160 g rørsukker
- 2 æg
- 110 g havremel
- 80g kakaopulver
- 1.5 tsk instant kaffe pulver
- ¾ tsk bagepulver
- Til ganache
- 1.5 dl mandelmælk
- 100 g minimum 70% chokolade fra Pacari
- 2 spsk maizena
- 2 spsk ahorn sirup
- 1 tsk instant kaffe
- Pynt: kaffebønner overtrukket med chokolade fra @pacaridanmark
Forberedelse
- Forvarm ovnen til 150 grader
- I en lille gryde blandes fedtstof og sukker. Rør godt i et par minutter og sæt til side til senere.
- Pisk æggene sammen i en røreskål. Si og tilføj resten af de tørre ingredienser, med undtagelse af melet.
- Tilføj vores sukkerblanding til røreskålen og bland godt.
- Si mel i dejen, så der undgås klumper. Bland godt og kom dejen i en smurt springform
Til denne opskrift er brugt en springform på 22×22.
- Bag brownien i 20 minutter, 150 grader, nederst i ovnen.
- Øg til 175 grader og bag kagen 3 minutter mere.
- Mens kagen køler af, laves chokoladeganachen.
Chokoladeganache
- Varm 1dl mælk i en gryde. Tilføj kaffe og den hakkede chokolade.
- I en kop, blandes resten af mælken (0,5 dl) med maizena. Bland til der ingen klumper er tilbage.
- Kom maizena-blandingen i den smeltede chokolade og rør indtil det næsten koger.
- Tilføj sødestof.
- Dekorer den afkølede kage med chokolade ganache og pynt med de overtrukne kaffebønner.
ENJOY!